Smetvlees

Telkens als ik in de poep grijp, heb ik de behoefte om mijn handen te wassen. Dat is gewoon een van mijn tics; daaraan doe ik niks. Om deze vorm van menselijk gedrag te ontraadselen, zijn er verschillende stromingen in omloop. Zo bestaan er psychologische theorieën, waarvan de overgrote meerderheid afkeer van vuiligheid als zeer gezond gedrag beschouwt, en er zijn spirituele theorieën, die smetvrees opvatten als een onverklaarbaar mysterie, als een mystieke ervaring zelfs. Hoewel er in de hedendaagse academische literatuur verschillende klassieke vlekkenaversietheorieën te vinden zijn, komen er drie als beste uit de verf: de ontladingstheorie, de superioriteitstheorie en de incongruentietheorie. Onder huidige verontreinigingsonderzoekers bestaat er geen consensus over welke van deze drie het meest reëel is. Voorstanders van elk van deze standpunten beweerden oorspronkelijk dat hun theorie in staat was om alle gevallen van viezigheidsweerzin te verklaren. Inmiddels is de algemene aanname echter dat de duiding van vuilwalging een overlap laat zien in al deze sets van grondregels.
Maar de keiharde wetenschap even buiten beschouwing latende, durf ik met opgeheven hoofd te beweren dat ik waarschijnlijk niet de enige ben die zijn handen graag van kak verschoont. Simultaan is het ronduit strontvervelend dat er heden ten dage zo veel uitwerpselen binnen handbereik te detecteren vallen. Dat kan overal en altijd zijn, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film over het lezen van een krantenartikel of tijdens het lezen van een krantenartikel over het kijken van een film. Ook in mijn achtste bijbaan heb ik er veel mee van doen: als ik soep maak voor mijn gasten, dan wil ik er uiteraard voor het opdienen nog even goed met mijn blote vingers doorheen roeren. Een echte kok zit namelijk altijd met zijn handen aan het eten. Ik als nette vent wil dan echter geen extra darmproducten toevoegen aan het voedzame afkooksel. Noem me maar een haarklover!
Toch blijft de vraag hangen waar die excrementen die tegenwoordig steeds meer te pas en te onpas opduiken allemaal vandaan komen. Mijn hondje, een uiterst milieuvriendelijke en radioactiviteit vijandig benaderende Tiroler brak, kan hier in ieder geval de schuldige niet zijn; die heeft als puppy al vrolijk en geheel uit eigen beweging zijn billen laten amputeren, dus daar komt geen poep meer uit.

— — —
welkomthuispagina.nl

2 antwoorden op “Smetvlees”

  1. Te weinig racisme naar mijn smaak. Zwarte piet en zijn moslimvrienden moeten namelijk oprotten uit onze mooie cultuur!

  2. Smerig hoe die voorbeeld- koks met hun bloederige messen de kruiden voor de slaatjes fijnhakken. Ik vind het fijn dat je dat soort koks eens de vieze strop omhing. Heb je de noorse bu-hund als ongeschonden hond al gehad?

Reacties zijn gesloten.