Presenteren

Wellicht de grootste misvatting over hypotheken is dat de hypotheekverstrekker geïnteresseerd is in zijn producten en zijn afnemers. Voor een goede vriend van mij heeft dit er feitelijk nooit echt wat toe gedaan. Die had namelijk te veel talent om zich met een ding als huizenhandel bezig te houden. Na verloop van tijd had hij echter genoeg van zijn talent en hij besloot het te ruilen tegen een ziel. Ook daarna heeft hij nooit meer iets kunnen doen met hypotheken en/of verstrekkende gevolgen daarvan. Het hebben van een ziel, die blijkbaar ongetraind was, zat hem sowieso op allerlei vlakken dwars.
Waar hij uiteindelijk heel bedreven in werd, was zichzelf postsenteren. Dat is een goed woordje voor jezelf doen als het feitelijk al te laat is. Iets waar je niet per definitie dood aan gaat dus, al zou het wel in een dergelijk proces toegepast kunnen worden. Misschien is het nuttig dit even goed tot je door te laten dringen en er een gedegen voorstelling van te maken. Hiervoor hoef je geen toneelschool te hebben gehad; het helpt echter als je weet wie Larry Olivier is.
Waar je bijvoorbeeld wel dood aan gaat is suiker. Want vroeger toen er nog geen suiker was, werden de mensen een stuk ouder, en bovendien bleven ze langer leven. (Terugblikken in de geschiedenis van de mens is overigens niet het nuttigste hulpmiddel om deze propositie te bewijzen, maar mijn hondje, een zeer bedreven in het imiteren van een mogelijke rol van Sir Larry zijnde otterhound, eet sinds een jaar ook suiker, en hij is inderdaad een stuk korter gaan leven; dit echter terzijde.)
Het beste kun je trouwens doodgaan zonder ergens aan dood te gaan. Dus geen suiker in je koffie doen, en ook geen koffie. En geen alcohol drinken, geen drop eten, geen tabak roken, geen nootmuskaat snuiven, geen vet- en zoutstel op tafel – onder andere. En vooral niet liegen.
Buiten dat, als je, zeg maar, uit een vliegtuig valt, dan heb je helemaal niks aan een huis of een lening daarvoor. En dus ook als je suiker eet.
Het komt voor. Afgelopen jaar viel een goede vriend van mij uit een vliegtuig terwijl hij suiker at. En toevallig was hij de beste hypothecaire financier die ooit geleefd heeft. Nou ja, beste… Eigenlijk gewoon een belegger die ooit geleefd heeft.

— — —
welkomthuispagina.nl

Eén antwoord op “Presenteren”

  1. Het zoveelste juweel van Bart J. G. Bruijnen. Liefs van je tante uit B. P.S. Hypotheker die zich versprak: ” Dit is al het vijfde huis dat u wilt bezichtigen.”

Reacties zijn gesloten.