Bikkelen

Ooit moet er iemand geaapt hebben, anders kon het fenomeen na-apen niet bestaan, dacht ik laatst toen ik mijn o zo dankbare pluimvee in de ochtend hun graan en legkorrels bracht. Mijn kippen zijn, nu we het er toch over hebben, de beste kippen van de hele halve wereld. In een hondtevredenheidsonderzoek meldde mijn hond, een naar zes maanden oude klaprozen ruikende pumi, onlangs zelfs dat onze kippen min of meer de voornaamste reden zijn van zijn woonachtigheid op ons adres. Vreemd, want dat beest slaapt zeker twintig uur per dag.
Er zijn mensen die ruim tachtig uur per week werken. Zeggen ze. Laten we deze mensen in ieder geval de zondag vrijgeven. Een evenredige verdeling van de werkuren over de resterende zes dagen levert een gemiddelde werkdag van dertien uur en twintig minuten op. Er is dan dus nog tien uur en veertig minuten van het etmaal over om iets anders te doen. Slapen bijvoorbeeld. Laten we daar zeven uur voor rekenen. Dan dagelijks nog een uur reizen, en een uur eten en drinken. En mensen die vol in het leven staan zullen toch ook wel dagelijks oriënterend bezig moeten zijn qua volgen van het wereldnieuws; een uur ben je dan echt wel zoet met kranten, televisie en social media. Persoonlijke verzorging kan wellicht nog wel in een half uurtje te rammen zijn. En daarmee komen we uit op zo’n tien minuten die hardwerkende mensen dagelijks bijvoorbeeld aan hun gezin kunnen besteden. Of het lezen van het nieuwste boek van Dan Brown. Of het kijken van de recentste film met Jean-Claude van Damme.
De vraag rijst nu: hoe dankbaar moeten wij, de gewone mensen, wel niet zijn dat deze workaholics ons zo graag langdurig van bijvoorbeeld gekopieerd financieel advies willen voorzien dat ze zelfs bereid zijn hun eigen algemene ontwikkeling daarvoor te grabbel te gooien? Maar wellicht denken die lieden wel heel onschuldig dat een week elf dagen heeft. (Waardoor ze eigenlijk gewoon acht uur per dag werken, buiten zon- en feestdagen.) En dat is goed van hen, want het feit dat alle anderen zeggen dat een week zeven dagen heeft, wil nog niet zeggen dat dat zo is. Je moet immers kritisch blijven en zelf nadenken!

— — —
welkomthuispagina.nl

Eén antwoord op “Bikkelen”

  1. Ik zwijg even……😘💤😴☕️ Nagenieten ……

Reacties zijn gesloten.