Stelp

(voor Egbert Hovenkamp II)

Stop met bloeden! Stop met bloeden! Stop met bloeden! Stop met bloeden! Ik zeg: hou op met bloeden, nu!
Hou op met bloeden voor de wetmatige ongelijkheid van consumptie! Hou op met bloeden voor speculaties op de prijs van onderwijs! Stop met bloeden voor geregeld ongeregelde misdaad!
Weg plasma! Weg serum!
Hou op nu, niet meer bloeden voor architectuur die van steen is! Bloed niet meer voor synthetisch gefopte opiatenreceptoren! Niet meer bloeden! Niet meer bloeden!
Weg systole! Klotebloed, stelp en klonter!
Geen bloedstroom meer voor olieverf op lcd-schermen! Nee, stop gewoon met bloeden voor nog een interpretatiecoëfficiënt! Stop met bloeden voor logaritmische mode! Hou op met bloeden voor friet met mayonaise!
Gedaan met bloeden voor het licht in de dichte ijskast! Gedaan met bloeden voor het geluid van de onhoorbare, vallende boom! Gedaan met bloeden voor de kleur van bloed als het netjes in het lichaam zit! Niet bloeden, nee, niet bloeden!
Gewoon stoppen met bloeden! Het bloeden moet gewoon stoppen! Gewoon even slikken, tot tien tellen en van de wond een wonder maken! In naam van hemofilie en trombose, stop met bloeden!
Nu, hou nu op met bloeden voor alle parttime-huurcommissies in fulltime-sloppenwijken! Stop met bloeden voor de harde stukjes taal die altijd tussen je problemen blijven zitten!
Niet meer bloeden! Niet meer bloeden! Niet meer bloeden! Als je geen klappen wil moet je nu stoppen met bloeden!
Het bloeden moet ophouden voor officiersopleidingen, maagdenvliezen, aardappelschilmesjes, stilzwijgende verlengingen, sombrero’s, kaasplankjes en spiegels van dubbel glas! Het bloeden moet ophouden voor juridische tienrittenkaarten en dito cakerecepten!
Voor spaarvarkens die in de aanbieding zijn moet het bloeden stoppen! Voor krassen, striemen, schrammen en littekens moet het bloeden stoppen! Met onze favoriete psychiater in gedachten moet het bloeden stoppen!
Hou op met bloeden! Speciaal voor moeder’s kut! Ter ere van de kut van moeder’s moeder! Stop met bloeden, stop met bloeden!
Oh, in de ochtend in het oosten moet het stoppen met bloeden! In het zuiden ook en in de avond moet het stoppen met bloeden! Als mensen nog mensen zijn moet het stoppen met bloeden!
Stop nu toch met bloeden! Stop nu toch met bloeden! Stop nu toch met bloeden! Toe, stop nu toch met bloeden! Ja, stop nu toch met bloeden! Nee, hou nu toch eens op met bloeden!
Tot bloedens toe moet het stoppen met bloeden, zeg ik u!

3 antwoorden op “Stelp”

Reacties zijn gesloten.