Euthanasietarieven ter discussie


Het blijft een plan van jottum en bravo om van euthanasie een legale, betaalde dienst te maken. Men slaat er eenvoudig een meervoud van vliegen mee in een enkele klap. Vooral euthanasees (zij die zich laten euthanaseren) roepen al jaren dat het eens afgelopen moet zijn met die beunhazen die zichzelf euthanasanten (zij die iemand euthanaseren) noemen.

Er zullen natuurlijk altijd euthanasees zijn die het gratis blijven weggeven, maar voor het geweten van de almaar groeiende vraagmarkt blijkt het toch rustgevender de daad te compenseren met een gage. Bovendien haal je zo de illegaliteit uit de zogenaamde ‘black light districts’ en is er ook minder kans op ziektes gedurende of na de dienst.

De Vereniging van Euthanasees (VvE) laat weten erg verheugd te zijn over het plan, maar schrok zich daarnaast zowat dood van het voorgestelde bij de dienst behorende btw-tarief. De propositie van 19% zou bijna een belediging zijn, omdat euthanasie door een meerderheid wordt gezien als een primaire levensbehoefte.

„Na het afschaffen van de euthanasiesubsidie is er veel turbulentie in onze markt gekomen,” zegt Thomas den Hollander, woordvoerder van de VvE. Volgens hem bestaan er tal van andere bezwaren: „U moet begrijpen dat veel van onze leden echt liefde hebben voor het vak. Het zou zonde zijn als dit stukje folklore verloren gaat door een verkeerde, onzinnige regelgeving. Ik kan u vertellen dat wij zeker actie gaan ondernemen. En dat zeg ik niet luchthartig. Als bij ons de stoppen doorslaan, dan gaan wij namelijk over lijken!”

De opkomst van ‘webcameuthanasie’ via internet, de stijgende kosten van infuuszakken en de verslechterende economie tonen geen rooskleurige toekomst voor de euthanasie, de enige branche waarin de een zijn dood tevens zijn brood is.

We leven mee.

3 antwoorden op “Euthanasietarieven ter discussie”

  1. Allemaal bijzaak, natuurlijk.
    Eerst moeten de geldstromen (naar de overheid toe) goed geregeld zijn.

  2. Maar wat wordt de regelgeving bij onvrijwillige euthanasie? En hoe zit het met euthanasie bij ongeborenen?
    Ik weet niet echt wat ik van euthanisastelingen moet denken, zijn ze hun tijd vooruit of gewoon perverselingen?

Reacties zijn gesloten.