Demingfiguren, zolang ze maar een cirkel zijn


Op veler verzoek wil ik hier kort nog een keer uiteenzetten hoe de Nederlandse bureaucratische systematiek eigenlijk in zijn werk gaat. Er is grof gezegd godverdomme sprake van ‘input’ en van ‘output’. Wat die input is doet eigenlijk niet ter zake, wat die output is nog veel minder. Het gaat er enkel en alleen om dát er input is en dát er output is. Daarbij moet door de controleur de input wel als input herkend kunnen worden en de output als output.

We kunnen hier extrapoleren dat het belangrijkste feitelijk is om te weten welke cursusjes de bewuste controleur gevolgd heeft. Googel dan nog even naar het bijbehorende jargon en de kanarie kan zijn gele jas weer aan!

Hieronder de vereenvoudigde standaard.

Opdrachten:
A) 4 + 3 = … ?
B) 5 + 8 = … ?
C) 9 + 6 = … ?

Antwoorden:
A) 10
B) 100
C) 1000

Commentaar na controle:
Goed gedaan! Alles is ingevuld!

2 antwoorden op “Demingfiguren, zolang ze maar een cirkel zijn”

  1. Dat is meestal iets wat dichtbij is en dan toch lekkerder is dan wat je van ver haalt…

Reacties zijn gesloten.