Dingen die er niet toe doen

“Heb jij al een idee wat je wilt bestellen?”
“Ik denk de ka..”
“Kalfszwezerik? Daar hou ik dus niet van. Ik weet nog, laatst, toen was ik met Marijke, je weet wel die zus van Hanneke. Ken je die? Hanneke is dat meisje met dat hoge voorhoofd die vorig jaar op mijn feestje was. Je weet wel, toen had ik dat themafeest. Sprookjes. Ze was toen als Sneeuwwitje gegaan maar iedereen dacht dat ze Assepoester was. Lekker lullig voor haar. Maar goed dat doet er verder niet toe. Ik was dus met Marijke bij dat ene restaurant aan dat pleintje bij de Visoogstraat wezen eten. Hoe heet dat restaurant ook als weer? De Abrikoos? De Melanzaanappel? Of is het de Artisjok? Ik weet het even niet, maar dat doet er verder ook niet toe. Leuk restaurantje dat wel. Ze hebben er wel veel tafeltjes staan en die staan allemaal heel dicht tegen elkaar. Gelukkig was het niet zo druk want anders heb je echt weinig privacy. Weet je wie daar toen trouwens ook was? Rob! Ken je die? Die ken je volgens mij wel. Dat is die jongen die ooit nog eens met Herma heeft gescharreld. Herma is de vriendin van Lonneke en die heeft iets met Erwin. Erwin ken je wel want toen wij vorig jaar bij Het Gapend Gat zijn gaan eten kwamen we hem tegen met een ander meisje. Ik dacht toen nog dat hij vreemdging. Weet je nog? Dat was dus zijn zus! Lachen. Hoe dan ook, Rob die was daar dus ook. Hij heeft tegenwoordig een nieuwe vriendin. Daar was hij mee gaan eten in dat restaurant. God, hoe heet het ook al weer? De Mandarijn? Of was het de Courgette? Wel een leuk meisje trouwens, die vriendin van Rob. Maar goed, dat doet er verder niet toe. Ik was dus in dat restaurant, de Appel, de Peer of zoiets. Iets met eten in ieder geval. Daar hadden ze op de kaart ook salade met eendenleverkrullen staan. Het was een salade met pijnboompitten, rucola, Parmezaanse kaas en nog iets. Ik ben even vergeten wat er nog meer in zat maar dus ook eendenleverkrullen. Ik vond dat wel geinig klinken. Over krullen gesproken, die jongen met die krullen, Pieter, Peter, of hoe heet hij ook al weer? In ieder geval de ex van Mirjam, met wie ze toen naar Thailand is geweest. Of wat zeg ik Thailand, ik bedoel natuurlijk Cambodja. Of was het wel Cambodja? Iets in die buurt in ieder geval en dat doet er verder ook niet toe. Die Pieter, Peter of hoe hij ook heet. In ieder geval, die zag ik dus laatst in de stad. Ik herkende hem helemaal niet, of tenminste, vaag. Maar hij kwam dus naar me toe en zei zoiets ‘hee, hoe is het met jou?’ en ik maar denken waar ken ik hem toch van? Bleek hij dat dus te zijn. Maar goed, die eendenleverkrullen dus. Ik dacht, klinkt wel geinig dus doe mij die salade maar. Wat denk je? Smerig! Van die droge dingen door je salade met zo’n bittere smaak. Ik had de helft maar opgegeten. Echt zonde. Dus orgaanvlees daar hou ik niet zo van. Kalfszwezerik is toch ook orgaanvlees? Waar zit zo’n ding eigenlijk? Ik bedoel, een lever en de nieren weet ik nog wel te vinden maar een zwezerik? Ach, dat doet er verder ook niet zo heel veel toe want het blijft orgaanvlees. En daar hou ik dus niet zo van maar als jij de kalfszwezerik wilt bestellen moet je dat vooral doen. Zullen we trouwens een flesje wijn bij het eten bestellen? Ik heb wel zin in wit…”
“Hebben jullie dames een keuze kunnen maken?” vraagt een inmiddels gearriveerde ober.
“Voor mij de kalfsoester graag en ik wil ook nog wel een glas van deze rode wijn.”

Eén antwoord op “Dingen die er niet toe doen”

Reacties zijn gesloten.