Nummer 84: Leetreel zoetzuul

In de categorie woorden met een negatieve connotatie hebben we het vandaag over het woord allochtoon. Bij allochtoon denkt de gemiddelde mens meteen aan de niet-westerse allochtoon. En met een niet-westerse allochtoon denken de meeste mensen direct aan de islamitische immigrant, veelal van Noord-afrikaanse afkomst. Onze populistische vrienden van de vrijheid zijn hier verantwoordelijk voor. Dat is mijn bescheiden mening. Immers, er is ons in de afgelopen jaren constant voorgespiegeld hoe de islam onze vrijheid bedreigt en hoe oude vrouwtjes niet meer over straat durven te gaan omdat er op iedere straathoek een groepje jongeren met bontkragen en scooters klaarstaat om onze geriatrische medemens met behulp van een mes of vuurwapen hun handtasjes afhandig te maken. We hebben er, volgens die blonde man met dat Limburgse accent, heel veel last van.

Qua niet-westerse allochtonen gaat het in de regel niet om Chinezen. Dat is opmerkelijk. Chinezen zijn immers net zo niet-westers als de hierboven genoemde groep. Zo nog niet-westerser. Maar van Chinezen heeft niemand last. Ze hangen niet in groepjes op straat, ze dragen geen bondjassen, je ziet niet op scooters rijden, ze plegen geen aanslagen, beroven geen oude vrouwtjes en bedreigen geen homo’s die hun flikkerigheid lopen te flaneren op straat. Chinezen; er zijn er heel veel van maar je ziet eigenlijk nooit. Ze vallen niet op. Misschien is dat wel zo omdat ze allemaal zo erg op elkaar lijken.

Chinezen zitten overal. Ze nemen overal ter wereld iedere vorm van middenstand helemaal over. Hier in Nederland gaat dat ook zo. Naast de wok-restaurants, de chin-ind’s en de afhaalchinezen bezitten ze ook ongeveer iedere sushitoko. Sushi is toch echt een Japans ding. En wat dacht je van de gemiddelde oerhollandse snackbar? Chinezen! Ze bakken een betere kwekkeboom dan de wij Nederlanders, weten meer over de mexicano dan de gemiddelde Mexicaan en, mocht de snackbar beschikken over een grill, hun shoarma smaakt net zo niet-westers als die van een authentieke shoarmatent met échte Noord-afrikanen. Alles wat wij lekker vinden kunnen Chinezen maken én verkopen. En als we lekker eten kunnen krijgen, vinden wij -westerse autochtonen- alles al snel best. Reden genoeg om geen last te hebben van Chinezen.

Chinezen. Ze nemen de boel over. Chinezen hebben meer dollars dan alle Amerikanen bij elkaar. Als China het wil dan is Amerika in één dag failliet. Als alle zelfmoordterroristen bij elkaar in één dag in Amerika een aanslag plegen, dan hebben ze er wellicht even last van, maar bankroet zullen ze er niet van worden. Toch pompen die überwesterse Amerikanen heel veel geld in het bestrijden van terrorisme, ten koste van hun eigen economie. Chinezen lachen zich rot. “Zijn die Amerikanen écht zo dom?” vraagt men zich collectief (en dus met meer dan een miljard mensen) af. Ja, die Amerikanen zijn echt zo dom.

Als Chinezen humor zouden hebben, zouden ze zich rot lachen. Ondertussen werken ze heel hard door. Wie de wereld wil overnemen moet er ook iets voor doen.

Het zijn misschien wel kutchinezen. Het zijn wel onze kutchinezen.

Eén antwoord op “Nummer 84: Leetreel zoetzuul”

Reacties zijn gesloten.