Brainwoman spreekt voor zich


De dag dat Karakterrol Flynn werd vrijgelaten was net de marathon in de stad. Brainwoman wachtte hem op, wat op zich wel zo netjes was. Het was namelijk Brainwoman die tien jaar daarvoor Karakterrol Flynn had opgejaagd en –gepakt, omdat hij zich niet hield aan de verplichte dagelijkse inname van 400 gram groenten en fruit.
Nu lijkt tien jaar celstraf voor het overtreden van de VDH* wat overdreven, maar men moet niet vergeten dat Karakterrol Flynn eerder dat jaar al zeker zes keer was beboet voor aritmisch zingen en bovendien had hij op het achtuurjournaal geroepen dat hij vond dat alle rechters en advocaten pedofiel waren. De organisatie van pedofielen liet dat niet over haar kant gaan en spande een rechtszaak aan, die Karakterrol Flynn weliswaar won, maar die zijn imago ook niet veel goeds deed.

Brainwoman had in de tien jaar dat Karakterrol Flynn gevangen zat niet stilgezeten. Dat kon je van Brainwoman ook niet verwachten. Ze had altijd wel wat te doen. Dan weer was haar nagelvijl aan een schoonmaakbeurt toe, dan weer zat er een lichtblauwe vlek in haar donkerblauwe cape, dan weer vroeg iemand haar om even naar een ringtone te luisteren. En dat laatste daar had Brainwoman dus helemaal geen zin meer in. Mensen die vroegen of ze ‘even’ iets kon doen. Even! Het was nooit ‘even’! Het duurde altijd minstens zo lang dat ze haar show miste. En toen ze nog bij Stripteaseclub Girly Girls werkte kreeg ze wel mooi haar ontslag nadat ze drie keer haar show had gemist! Zoiets gebeurt je geen twee keer; althans niet bij Stipteaseclub Girly Girls.

Maar de meeste tijd van Brainwoman ging toch wel zitten in Karakterrol Flynn. Wat alleen in pulpverhaaltjes en in het echte leven voorkomt, overkwam Karakterrol Flynn en Brainwoman ook: wat begon met een enkele brief naar een gevangene ontpopte zich tot een hartstochtelijke correspondentie, uiteindelijk een zeer romantische liefdesrelatie opleverende.

De dag van Karakterrol Flynns hernieuwde vrijheid zouden ze gaan trouwen. Jammer dat door de marathon de gasten gemiddeld een dag te laat kwamen en de limousine totaal voor niets gehuurd was, maar de foto’s laten toch overduidelijk zien dat het voor de bruidegom een feest was na al die jaren weer eens fatsoenlijk te eten.

(wordt misschien – bij voldoende belangstelling – vervolgd)

* VDH = verplichte dagelijkse hoeveelheid

3 antwoorden op “Brainwoman spreekt voor zich”

  1. Spannend, kan niet wachten op het vorige deel ‘Hoe het allemaal begon’.

Reacties zijn gesloten.