Religiebesparing


Hippekut kan uiteraard niet achterblijven en is ook religiebesparend bezig. We weten echt wel dat sommige dingen alleen door God gemaakt kunnen worden. Probeer bijvoorbeeld maar eens een paar schubben netjes op een vis te plakken.
Wij kunnen overigens helemaal niet zo goed tegen religieus getinte opmerkingen. Vaak zijn die Godonvriendelijk.
Toch bakt die God er ook weer niet zo ontzettend veel van en alleen daarom is het al belachelijk dat je er verschillende versies van zou hebben. Daarom pleiten wij van Hippekut voor de regel van Willie Nelson.

G x 0 = (W + N) x 0

We hebben het geluk gehad Willie een keer te mogen ontmoeten en hij vertelde ons toen dat God (G) uitgedrukt kan worden met de som van wat wij weten (W) en wat wij niet weten (N). Omdat wij zelf nietig zijn (nul, ‘0’) moeten we, om de relatie te leggen, het godsbegrip met onze nietigheid vermenigvuldigen en ook moeten we het geheel van wat we weten en wat we niet weten met onze nietigheid vermenigvuldigen. Deze twee waarden zijn dan aan elkaar gelijk. Altijd. En het maakt derhalve niet uit wat je voor God en het godsbegrip dus invult.
Van hieruit is het postuleren van maximaal één God het meest handige.

Als je daarnaast nog behoefte hebt aan een boodschap van die God dan is dat terug te voeren naar: “Als je niet wilt dat anderen jou in of op je bek janken, jank dan ook anderen niet in of op hun bek.” Welk doel deze boodschap heeft is onduidelijk. Een worm moet er niet aan denken een mol op te eten, maar dit respect is niet wederzijds. Voor mensen is deze zelfbescherming en dit eigenbelang wel zogenaamd door God gedicteerd en dient als basis voor ongeveer elke religie.

Dit alles past op een bierviltje. En een bierviltje heeft natuurlijk niet voor niets de tweedimensionale vorm van de zon, de maan, de sterren en een sporadische spermavlek! Bovendien worden goeie bierviltjes niet voor niets gemaakt van hout uit oerbossen.

Toen de tequila op was vertelde Willie nog dat hij dolgraag voor ons zou willen afrekenen en liep hij zonder te betalen weg. Niet lang daarna werden wij eveneens uit de gelegenheid verwijderd.

Thuis hadden we nog bier en ik weet nog dat ik iets zei van “dus als wij willen dat Andries Knevel naar Willie Nelson luistert, moet Willie ook willen dat Andries naar hem luistert”, maar ik kon geen bierviltje vinden en ik viel in een onrustige slaap.

Al met al is religiebesparing retegeil. Iets voor je agenda!

Eén antwoord op “Religiebesparing”

Reacties zijn gesloten.