De nieuwe avonturen van Vishnu en Shiva

Na de verbluffende opgetekende avonturen in de Garuda Purâna en de Agni Purâna bleef het eeuwenlang stil rond de verschillende hindoegoden. Vishnu en Shiva waren elkaar om en nabij de elfde eeuw na Christus zelfs helemaal uit het oog verloren.
Om nou van ruzie te spreken gaat wat ver, maar het stak Vishnu wel dat Shiva in betrekkelijk korte tijd tot twee keer toe zijn verjaardag was vergeten.
En u weet hoe het gaat: uit het (eerste, tweede of derde) oog, uit het hart.
Dat gold zeker voor de tientallen fans over de hele wereld van de godenverhalen.

Enkele decennia na hun laatste optreden haalde Shiva zijn vrachtwagenrijbewijs en werd Vishnu een onbeduidende accountant. Zo leefden zij vele zonsop- en ondergangen in anonimiteit en langs elkaar heen. Maar toeval is geduldig!
Net op het moment dat Vishnu bij de kassa zijn zevende zegel mocht ontvangen was de spaaractie van de bewuste supermarkt voorbij. Maar ook precies op dat moment liep Shiva – bij het uitlaten van zijn lievelingshond – voorbij. Ze zagen elkaar en het klikte gewoon meteen opnieuw alsof het nooit anders was geweest!

Dat ze samen weer iets moesten gaan doen was de twee rakkers zo klaar als een klontje van de geilste boter, maar hoe dat dan precies vorm zou moeten krijgen, daar hadden Vishnu en Shiva hun eigen ideetjes over.

Vishna was van kinds af aan al erg gefascineerd geweest door situation comedy. Hem leek het bijvoorbeeld bijzonder leuk een verhaal zich af te laten spelen in een slagerij, uitpuilend van de rundvleesgrappen. Maar Shiva vond dat allemaal wat er te dik erbovenop liggend en flauw. Vroeger kon hij daar misschien om lachen en grinniken, maar hij was die kolder ontgroeid. Hij hield nu meer van doordenkers.

Uiteindelijk besloten ze een Joodse tekstschrijver in de arm te nemen, waarbij het niet echt duidelijk was welke van de zes armen, maar dat vond die Joodse tekstschrijver eigenlijk wel weer amusant.

Een ander punt waar de twee mee zaten en waar minder snel overheen te stappen was, was de grime en kostumering. Shiva vatte het mooi samen toen hij hierover zei: “Ik ga godverdomme op mijn leeftijd toch niet meer zo’n mieterig blauw pakske aandoen met kraaltjes en slangetjes en frutsels!”
Met deze uitspraak en andere in deze lijn werden geen punten gescoord. Het betrokken productieteam liet nog een legertje mediators opdraven, maar het mocht allemaal niet baten.
Door de koppige houding van vooral Shiva kon de show, die de titel “Vishnu en Shiva: op zoek naar de placobovraag” zou krijgen, geen doorgang vinden.

Shiva liet zich omscholen tot accountant en Vishnu besloot zijn groot rijbewijs te gaan halen.

Teleurstellingen zijn vaak niet eens een vinger lang.

7 antwoorden op “De nieuwe avonturen van Vishnu en Shiva”

 1. Non vorrei portare queto post a fuori tema ma tu NON hai detto "Ho scoperto che Kurt Cobain è stato ucciso da un complotto… ", ma "E spero ancora che qualcuno scopra che Kurt Cobain è stato ucciso da un complotto…" : non è la stessa cosa!!!!Mi hai fatto venire un dubbio, ma secondo me ho ragione io…Stando alla tua regola allora dovevi scrivere :E spero ancora che qualcuno scopre che Kurt Cobain è stato ucciso da un complotto…"

 2. ‘to hell with this’ and began the process of going into a life that is now much better suited for me with the pride of having my own business and now being able to survive in this state with the help and support of my community. Wait for the government/ Christie to make things better? I am doing alright without their help, thank you very much.

 3. Very interestingly written, it would seem that everything is so obvious, but now I do believe not. The more a man reads and sees the harder he feels that the knowledge is small. I want to return the favor and invite a few words from me. I really hope also interesting as below.

 4. Ik ken die Vishnu en Shiva toevallig.
  Vishnu is helemaal niet zo!
  Maar Shiva is wel treffend neergezet.

  Beau

 5. een van hen heeft laatst een doodsbedreiging geretweet die de ander.op zijn blogje heeft geplaatst. niemand maalde daar om.

Reacties zijn gesloten.