Trek in een Femke Halsema met veel mayo

Zou Nico Dijkshoorn beseffen wat voor trend hij ontketende toen hij bij De wereld draait door Jan Peter Balkenende in een fraai stukje poëzie vergeleek met een kroket? Nog geen vier uur later maakte Alexander Pechtold Mark Rutte uit voor kaassoufflé en Mark Rutte op zijn beurt noemde Marianne Thieme en Femke Halsema respectievelijk een groentekroket en een kipcorn. Maar daar bleef het niet bij. Binnen de kortste keren gingen politici zichzelf vergelijken met een of andere snack die de patatboer rijk is. Ineke van Gent ondertekende haar e-mails al vrij snel met Patat Kapsalon, Fleur Agema met sitostick en Barry Madlener met Het Frietei. Er kwam een ware run op de nog overgebleven snacks. Frikandel werd toegeëigend door Boris van der Ham maar daar stak Maxime Verhagen een stokje voor. “Als er iemand hier een frikandel is dan ben ik het wel,” verklaarde Maxime in een haastig georganiseerde persbijeenkomst. Boris liet zich niet kennen en opteerde direct voor de Viandel. Emile Roemer ging voor Nasibal, zijn collega Bamischijf (Harry van Bommel) had daar wel een en ander voor moeten onderhandelen bij de PVV maar het werkte. Geert Wilders was tevreden, Nasibal vond hij achteraf toch iets te gewoontjes. Hij vond het onbegrijpelijk dat Bamischijf die naam wilde ruilen voor Raspatat Oorlog; een naam die Geert maar wat graag wilde dragen. Al ging de naam Lihanboutje in de eerste instantie naar Mei Li Vos, toen ze niet verkozen bleek te zijn voor de tweede kamer kwam er zowaar een heuse bitchfight tussen Pia Dijkstra en Mirjam Sterk. Het is nog onduidelijk wie dat robbertje vechten gewonnen heeft, maar Pia heeft ondertussen wel al nieuwe visitekaartjes laten drukken.
In de snackbarwereld is deze ontwikkeling, zoals in de rest van Nederland, natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Niemand kijkt raar op als je een Ewout Irrgang (patatje met) met een Maxime Verhagen mayo bestelt. Als je er een Ahmed Markouch (shoarmarol met knoflooksaus) of een Charlie Aptroot (mexicano pinda) bij bestelt, krijg je de saus er direct bij. Handig!

3 antwoorden op “Trek in een Femke Halsema met veel mayo”

  1. Hero Brinkman heeft de naam Berelul al geclaimd. Zijn assistent, Tofik Dibi, wordt pindasaus genoemd. Maar alleen in combinatie met berelul. In zijn eentje heet hij pisnicht.

  2. Liever dan Kipcorn heet ik eigenlijk Berelul Satesaus. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben in het leven.
    En nu ga ik lekker dineren met mijn gezin. (De tweeling en mijn vriend dus).

Reacties zijn gesloten.