Verkiezingen voor gehandicapten

Dit jaar zijn ze voor het eerst: de Paraverkiezingen, de verkiezingen voor gehandicapten.

En het werd tijd.

Jarenlang hebben gehandicapten zich met allerlei hulpmiddelen staande moeten houden tijdens de natuurlijk op normale mensen geënte verkiezingen. Stembureaus die enigszins voor rolstoelen bereikbaar zijn waren vorig jaar niet eens op één hand te tellen. Hoorapparaten werken doorgaans niet in voor gebreklozen gebouwde stemhokken en de lullige gordijntjes kunnen eigenlijk ook niet fatsoenlijk een open rug bedekken.

Het is natuurlijk makkelijk om lacherig te gaan doen over de Paraverkiezingen. En invaliden zijn uiteraard ook langzamer en minderwaardig en zo, maar het zijn verdomme ook mensen!

Daarom is het jammer dat er op deze allereerste Paraverkiezingsdag al lieden zijn betrapt die misbruik dachten te moeten maken van de nieuwe voorziening. Zo werd er vanochtend in Apeldoorn (altijd Apeldoorn!) een vrouw aangehouden die claimde last te hebben van een Frygische muts.

En ja, op die manier kunnen we godkolere allemaal wel gehandicapt zijn!

Ik heb bijvoorbeeld een zwaarte in mijn zijn als gevolg van de aanwezigheid van anderen. Maar mij zul je daar nooit met iemand over zien of horen praten.

Eén antwoord op “Verkiezingen voor gehandicapten”

Reacties zijn gesloten.