Daar wil je geen last van hebben, part deux

Starring: Carice van Houten als Peter van Berkel, Carice van Houten als Henrieke van Schoonhoven, Carice van Houten als de bekende van Henrieke van Schoonhoven, Carice van Houten als de quizmaster, Rudy van Beurden als een onooglijke homofiel, Boris Peltenburg als Carice van Houten en Rutger Hauer (met een onduidelijke, misplaatste cameo).

Daar zat Henrieke (Benny) van Schoonhoven dan, met zijn rekenmachine, zijn telefoon en zijn goede bedoelingen in de buurt. Hij had ingestemd beschikbaar te zijn als ‘hulplijn’ (vraagbaak) voor een televisiequiz waar een bekende van hem deel aan nam. Als er een rekenvraag aan bod kwam in de quiz waar die bewuste bekende niet 1-2-3 een antwoord op had, zou die bekende Henrieke bellen. (Want Henrieke had vroeger nog een jaar de Verdomd Hoge Bankiersschool gedaan, waar hij een bepaalde periode voor het lastige vak Optellen gemiddeld bijna een 6,3 had gestaan, wat op sommige weekdagen wel eens resulteerde in een surplus van gemiddeld ongeveer 9,4416% op de rest van de leerlingen met felgekleurde shirts.)
De bekende van Henrieke kon in de quizshow wel 100.000 euro winnen. Dit was wat oneerlijk naar de quizmaster toe, want die quizmaster moest eerst drie van die shows presenteren om een ton op zijn bankrekening te krijgen. Maar ja: such is life. Niet iedereen kan bijvoorbeeld ook genieten van gratis medicatie omdat hij suikerziekte heeft.
Van de tien vragen had de bekende van Henrieke er al negen met goedkeuring beantwoord. Bij het antwoord op vraag acht was hier nog wat discussie en uitleg nodig en zo had de bekende van Henrieke toch nog profijt van zijn jaartje aanwezigheid op de Christelijke Hogeschool voor Juristen & Colporteurs. Op de vraag “Geef een ander woord voor onderbroek” – wat op zich natuurlijk niet eens echt een vraag is – had hij namelijk als antwoord “maïzenaventilator” gegeven. De quizmaster keurde dit in eerste instantie niet goed. Pas toen de bekende van Henrieke de woorden in een zin toepaste – ‘voor een beter resultaat kunt u ook een onderbroek/maïzenaventilator gebruiken’ – met de uitleg daarbij dat de betekenis wellicht niet hetzelfde is en er een andere context vereist is maar dat dat nog niet wil zeggen dat het hier niet een ander woord betreft, mocht hij door naar de volgende vraag.
En na vraag negen kwam vraag tien, de gevreesde rekenvraag!
De vraag was “wat is de uitkomst van 9 plus het getal na 9?” en Henrieke werd gebeld.
Henrieke dacht na. Hij keek naar zijn rekenmachine. En naar zijn telefoon. Naar zijn rekenmachine, naar zijn telefoon, naar zijn rekenmachine. En toen sprak hij in de telefoonhoorn: “Eh, na de negen komt bij mij de del-knop.”

3 antwoorden op “Daar wil je geen last van hebben, part deux”

  1. Klopt. En sinds Wilders vanavond het constant over massamaizenaventilatoren had, weet ik het ook niet meer. Carice zal uitsluitsel moeten geven. Alweer..

  2. Inmiddels is gebleken dat zowel Kurt Cobain als Freddy Mercury is overleden aan een maizenaventilator.
    Dit maakt de verwarring natuurlijk alleen maar groter.

  3. Volgens T-mobile is de definitie van maizenaventilator “netwerkprobleem”; ik kreeg vandaag namelijk een SMS “Vanwege maizenaventilatoren kunt u tijdelijk geen gebruik maken van uw 3G-internetverbinding.

    André Rouvoet twitterde gisteren dat hij een bruine streep in zijn maizenaventilator had.

    Verwarring alom, maar godverdomme, wat is taal toch mooi man!

Reacties zijn gesloten.