Je hebt roem en je hebt Roemer

Emile Roemer, als ik een linkse, kansloze, werkloze, aldi-bierdrinkende shagroker zou zijn, dan zou ik op hem stemmen. Wat een sympathieke vent is dat zeg! Mocht hij het in de politiek niet redden dan zou er nog een glansrijke carrière als fulltime prins carnaval voor hem weggelegd zijn. Zijn gezette buik straalt een en al gezelligheid uit. Waar die tengere Agnes Kant met haar ingevallen drugshoofd altijd een soort verongelijktheid uitstraalde van heb ik jou daar, krijg je bij Emile Roemer meteen zin een biertje en een frietje met met een lekkere frikadel. De SP wil meer gelijkheid. Agnes Kant bedoelde daarmee, laat vooral de mensen die meer verdienen alles voor de mensen die (omdat ze te lui zijn om te werken) betalen. Emiel Roemers bedoelt daarentegen, laat de rijke mensen af en toe eens een rondje halen.

Emile Roemer drinkt nog steeds het liefst bier (Bavaria uiteraard) uit ouderwetse stapelglazen als hij op vrijdagavond in de kroeg in Oss zit. Sushi heeft hij nog nooit gegeten. Gele, glazige, aardappelen, doorgekookte boontjes en een koteletje dat is wat Emile Roemer graag eet. Vergeet de jus trouwens niet! Emile Roemer draagt overhemden van de Hema of Zeeman. Hij kent het verschil niet eens. Hugo Boss kent hij niet. Emile Roemer draagt nog van die ouderwetse, witte, praktische onderbroeken. En hij draagt ze makkelijk twee dagen achtereen. Zelfs als daar op de eerste dag al een dikke bruine streep in komt. Emile Roemer is simpel én sympathiek. En hij heeft ook nog eens het beste met de mensen voor. Half Nederland zou zich in hem moeten herkennen –met name in dat simpele- dus het blijft voor mij toch een raadsel hoe Rutte en Wilders bij het plebs tegenwoordig zo goed scoren. Emile Roemer daarentegen, die verbaast zich nergens over. Emile Roemer lacht gewoon nog eens een keer en trekt een huismerkbier van de Edah open. “Wat eten we vanavond schat?” vraagt hij aan zijn vrouw. “Gehaktballen,” antwoord ze.
Emile Roemer is tevreden.

7 antwoorden op “Je hebt roem en je hebt Roemer”

 1. Mark Rutte: Kamertrut

  Sorry hoor, maar het begint nu gewoon iets te toevallig te worden.

 2. Angstaanjagend…

  “Ha lamme feeks” -> Femke Halseman
  “Uwe robots” of “bewust oor” -> Wouter Bos
  “Dolle krijsen” -> Knolselderij

  Dit is, om maar met de vader van een 13-jarig moslimjochie te spreken die wordt beschuldigd van (een poging tot) verkrachting van een 91-jarige vrouw, een complot!

 3. Maar dus ook: marterkut.
  En dat is nou juist waar homofiele marters vies van zijn.

  Steeds minder toeval…

 4. Anagram van Mark Rutte: kutmarter

  En dat klopt, marters zijn kutbeesten.

 5. Een anagram van Emile Roemer is: MEER REMOLIE.

  Toeval?

  Anagram van Geert Wilders is: WREEDSTE GRIL (of WEES REDT GRIL).

  Dus waarschijnlijk toch toeval…

Reacties zijn gesloten.