Die fly die!

Ik heb zo’n elektrische vliegenmepper. Met één klap elektrocuteer je zo’n strontvlieg en valt hij dood of zwaar aangeslagen op de grond. Het apparaat is zo effectief dat vliegenmeppen weer leuk wordt. Met een traditionele vliegenmepper is het namelijk wel anders. Dan loop je achter zo’n beest aan in de hoop dat hij ergens gaat zitten. Als je eenmaal de kans hebt die gevleugelde hufter te pletten, vliegt hij net op tijd weg. Zoals een duif die tot op het laatste moment op straat blijft zitten. Ik heb nooit de intentie om ze te laten leven maar tot op heden is het me nog nooit gelukt om een duif dood te rijden. De slagingskans van het manuele vliegenmeppen is ongeveer even laag. Maar met die elektrische vliegenmepper van mij vallen ze met bosjes uit de lucht.
Nu zater er zojuist een paar enorme schijtvliegen in mijn woonkamer. Ik zag dus een prima gelegenheid om die geavanceerde vliegendoder uit de kast te halen. Nu ligt hij al minstens een half uur ongebruikt naast me. Maar van vliegen ontbreekt ieder spoor. Alsof de aanwezigheid van die vliegenmepper voldoende afschrikwekkend is voor dat ongedierte om zich uit de voeten te maken.
Baal ik daarvan? Ja, daar baal ik van. Zoals gezegd is het hartstikke leuk om dat gespuis uit de lucht te elektrocuteren. Eén klein klapje is meer dan genoeg om ze vervolgens al stervende naar de grond te zien storten. Daarnaast, ik heb dat apparaat nu eenmaal dus wil ik hem gebruiken ook.
Ik kan mij voorstellen dat wanneer je een vuurwapen zou hebben om inbrekers of Marokkanen op afstand te houden je een soortgelijk gevoel zou moeten hebben. Vroeg of laat wil je toch eens kijken of het echt werkt. Wat dat betreft is de preventieve werking die van dergelijke zaken uitgaat eigenlijk maar harstikke suf. Waarom koop je anders een wapen of een vliegenmepper? Om het niet te gebruiken? Dacht het niet.

2 antwoorden op “Die fly die!”

  1. Sommige vliegen vliegen graag tegen de stroom in, maar veruit de meeste zijn luie, protestantse flikkers zonder enige vorm van deathwish. Godverdomme 6 poten hebben, maar nog te bescheten zijn om een centimeter of 6 te wandelen. Als er een vlieg was met een x-factor zou hij Jaap heten…

Reacties zijn gesloten.