Rape the system

Ons land mag dan wel geregeerd worden door geloofsfanatici, toch doet de overheid ook best goede dingen. Zwartwerk in en rond het huis bijvoorbeeld, dat heeft de overheid op verdomd vernuftige wijze weten uit te bannen. En dan moet je niet denken dat zwartwerkers ineens belasting betalen. Nee hoor, de overheid heeft gewoon gezegd dat minder mensen belasting moeten betalen. Wat eerst een probleem was is nu een oplossing. Een kwestie van herdefiniëren, meer niet. De wereld is nog steeds hetzelfde alleen heeft de overheid besloten er minder een punt van te maken.
Dat zou de overheid nou vaker moeten doen. Er zijn zoveel zaken waar ze een punt van maken dat ze niet eens de capaciteit hebben om de boel ook nog eens te handhaven. Als de overheid niet kan handhaven, lappen meer en meer mensen de regels aan hun laars. En als mensen dingen doen die van de overheid niet mogen, vinden andere mensen weer dat de overheid daar iets aan moet doen. Terwijl de overheid de regels in de eerste instantie heeft bedacht.
Neem nou verkrachting. Verkrachting is het ongewenst seksueel binnendringen van een ander. Maar wat zegt dat nou? Er is nog steeds geen consensus over wat seks is. Eén op de drie Amerikanen vindt pijpen geen seks. Eén op de vijf vindt neuken geen seks als de man niet klaarkomt. Is het ongewenst binnendringen van een ander zonder klaar te komen dan nog wel verkrachting? Of het ongewenst oraal binnendringen van de ander? Lijkt me geen verkrachting. Moet jij eens zien hoezeer het aantal verkrachtingen per duizend inwoners afneemt als je de definitie eens aanpast. Dat soort cijfers doen het altijd bijzonder goed in de misdaadstatistieken. Dat soort cijfers geven de burger weer een veilig gevoel.