Dazed and Confused ’66

66Is die Pechtold nu eigenlijk een radicale democraat of een progressieve liberaal?
Ik kan geen hoogte krijgen van een groep individuen die zich organiseren onder het motto ‘zelfrealisatie’. En ik geloof ook niet in ‘vrije denkers’. Van denken word je niet vrij!
En wat wil dat D’66 eigenlijk?
Ze geloven in een economie waarin de overheid bemoeienis heeft en daarnaast zijn ze ook voorstander van een Europa dat zeggenschap heeft over haar landen. Is dan niet een betere naam voor de partij “Bureaucraten ’66”?
Dat is toch geen standpunt van een partij die voorstander is van zelfrealisatie? Dat is een standpunt van een partij die voorstander is van betutteling van de overheid!
En direct burgemeesters kiezen? Direct de minister-president kiezen? En referenda? Dat moet je niet te hard roepen als partij, als je tegelijkertijd tegen een partij als die van Geert Wilders in wil gaan… Als het volk direct mag bepalen wat het wil, juist DAN kunnen er enge dingen gebeuren!
Misschien kunnen we het kiesstelsel in het geheel beter afschaffen.
Het volk kiest toch ook niet wie de directeur van het ziekenhuis of de schouwburg wordt?
Of wil D’66 aangeven dat bestuursfuncties niets met professionaliteit te maken hebben en dat bijvoorbeeld Hans Teeuwen een leuke burgemeester zou kunnen worden?
Zo kunnen we ook kiezen wie er groenteboer wordt of advocaat of hoer, want D’66 is voor de legalisering van prostitutie.
Ik wacht eigenlijk op de dag dat D’66 zelfmoord legaliseert. Wat een opluchting zal dat voor velen zijn. Eindelijk echte zelfrealisatie!