Taal in ban

Soms is taal leren helemaal niet leuk. Vroeger vond ik bijvoorbeeld het woord ‘aarseling’ erg geil. Tot ik erachter kwam dat het niet ‘aarseling’ is maar ‘aarzeling’. Totaal ongeil, dus.
Dat soort dingen maakt je perceptie van de wereld gewoon kapot!
Gelukkig is het nog niet zo erg bij mij als bij Klaas-Doeke Lullenpijper. Klaas-Doeke Lullenpijper werd vroeger op school altijd uitgelachen omdat hij een bril op had. Niemand wist waarom, maar hij moest ineens een bril opeten. Zijn hele schoolloopbaan bleef dat hem achtervolgen.
Later ging Klaas-Doeke boksen en hij werd een doorslaand succes. Toch, om die reden werd hij ook gediskwalificeerd.
Maar kijk, Klaas-Doeke verstond bijvoorbeeld ‘steenappel’ terwijl de mensen ‘rechtsaf’ zeiden. Wat een heerlijke, wondere wereld moet Klaas-Doeke toch hebben gehad! Er was geen brug zo laag of Klaas-Doeke stootte zijn kop wel, zoiets.
Klaas-Doeke kreeg op een gegeven moment zelfs een vriendin – want: kut + lul = neuken -, die Mirjam heette, maar die hij steevast ‘fotolijstje’ noemde.
Gelukkig wist Mirjam niet wat een fotolijstje was. Ze dacht dat het een koosnaampje was en bovendien dacht ze dat een koosnaam iets was dat mensen voor je kozen.
Na zes zelfmoorden kwam de waarheid aan het licht.
Klaas-Doeke werd pissig, terecht.
“Ik zei toch godverdomme niet aan het licht komen!” schreeuwde hij.