Definitief passé

godGod en zijn geloof doen het al jaren slecht. Mensen hebben wel wat beters te doen dan te geloven in een onzichtbare hogere macht die -als je de regeltjes nauwgezet volgt- ervoor zorgt dat jouw leven een beetje te pruimen is. Het heeft allemaal met actualiteit te maken. Want dat geloof is al een paar duizend jaar oud en de enige handleiding voor dat geloof is dus ook zo oud. Je moet vertrouwen op stokoude media en dat terwijl we met zijn allen gewend zijn om constant met onze vinger op de F5-knop te rammen om die internetpagina’s te verversen en keer op keer nieuwe content voorgeschoteld te krijgen. Zo zijn we en dan verwacht zo’n God dat hij er met een of ander stoffig, oud boekje nog mee wegkomt? Hij heeft wel lef. Het valt me eerlijk gezegd nog mee dat er überhaupt nog gelovigen zijn. Ik vind het ook niet gek dat er zoveel idioten rondlopen die geloven in UFO’s, buitenaardse beschavingen die ons van de ondergang komen redden en meer van die enorme bullshit. Het is in ieder geval een stuk spannender dan een of andere gast die al zo’n 2000 jaar niks meer van zich heeft laten horen. En ook al zijn het stuk voor stuk hoaxes, nepfilmpjes of trillerige beelden van vage shit in de lucht, er is op Youtube oneindig veel beeldmateriaal over UFO’s te vinden en helemaal niets met een sighting van God. Dan doe je het toch slecht, dunkt me. Ik geef God daarom slechts twee sterren.

2 antwoorden op “Definitief passé”

  1. klopt, maar je mag zijn gehele oeuvre ook weer niet helemaal uitvlakken tegen zijn geringe prestaties in de afgelopen jaren.

  2. Is twee sterren niet wat veel? Ik bedoel: van die strontzak God zou je eigenlijk de verwachtingen klem moeten zetten tussen een stel palen die je zelf niet meer kunt grijpen, toch?

Reacties zijn gesloten.