Een vers slavinkje…

slavinkDe overeenkomst tussen een alcoholist en een vet persoon is dat ze beiden te maken hebben met een verslaving.
Het verschil tussen een alcoholist en een vet persoon is dat de alcoholist doorgaans begrijpt dat hij weer nuchter kan zijn door geen alcohol meer te nuttigen en dat de vette man/vrouw – anderen weten op een gegeven moment bij vette mensen eigenlijk niet meer of ze met een man of een vrouw te maken hebben – doorgaans niet doorheeft dat zijn/haar omvang en gewicht te maken hebben met het voedsel dat hij/zij de hele dag door in zijn/haar mond propt.
Maar vette mensen moet je dat ook niet echt kwalijk nemen. Hun onwetendheid is er al duizenden generaties ingeslagen.
Een tijdje terug waren er drie amoebes die tegelijkertijd de evolutie uitvonden. Een van de regels die ze daarbij opstelden was: “hoe meer je eet, hoe meer je poept en poep is goed voor de plantjes!”
Die plantjes zijn dan weer voedsel en zo had het vierkant vier hoeken.
Veel eters schakelden later – toen bleek dat je je eigen boontjes moet doppen – over op het eten van vlees. Vlees is namelijk in zekere zin voorgekauwd plantenmateriaal met al de voordelen van vitamines en zo.
Het ging eigenlijk pas mis toen er in een donkere periode in de geschiedenis een groeiende groep eters was die riep: “wij willen mayonaise!”
Er volgden veel experimenten. Van alles probeerde men mayonaise te maken. Mayonaise gemaakt van mierikswortel en uranium was lange tijd in zwang, maar uiteindelijk slaagde een beroemde autowasstraatbezitter erin de mayonaise te maken die we tot op de dag van vandaag nog kennen (goedje van o.a. olie, eigeel, mosterd en azijn) en die eetverslaafden echt altijd bij zich hebben.
Als eetverslaafde wil je namelijk niet voor verrassingen staan. Je weet nooit wanneer je iets eetbaars tegenkomt. Dus als je zo’n encounter hebt, wil je er wel mayonaise op kunnen smeren!

7 antwoorden op “Een vers slavinkje…”

  1. Helmut is natuurlijk ook de uitvinder van het fenomeen uitvinden an sich. Terloops heeft hij ook nog het woord ‘vrouw’ bedacht. Verder heeft hij eigenlijk geen zak gedaan.

  2. Je hebt gelijk. Voor de mensheid eieren uitvond, was een mengsel van water en lucht ook voldoende.

  3. Mosterd is een ander verhaal. Dan kunnen we het net zo goed over Hollandaisesaus gaan hebben….

  4. Alsof alles lekkerder is met mayonaise. Maar ook dat schijnt weer met evolutie te maken hebben.

Reacties zijn gesloten.