Mensen met Alzheimer houden van dezelfde muziek

Hij werd er onderhand echt ziek van. Altijd weer die vragen of het het weekend mooi weer zou worden.
“Dat ik een weerwolf ben, wil godverdomme niet zeggen dat ik een meteoroloog ben!” schreeuwde hij vaak dronken tegen zichzelf.
Jonathan had wel iets met de toekomst en voorspellingen en hij had ook best meteorologie willen studeren, maar dan had hij zijn middelbare school af moeten maken. Door zijn levenshouding ‘we moeten het verleden vergeten en ons richten op de toekomst’ was het hem nooit gelukt een voldoende te scoren voor het vak geschiedenis. Einde verhaal voor de schoolcarrière van Jonathan betekende dat.
Zijn leraren op school vonden het sowieso nodig om Jonathan te pas en te onpas te vertellen dat hij als eerste op zou groeien. En inderdaad, hij was de oudste thuis. (Nou ja, zijn vader en moeder waren wel ouder.) Jonathan scheelde zeven jaar met zijn broer Galg en wel tien jaar met zijn broer Rad.
Galg en Rad waren geadopteerd. Het waren Chinezen met Japanse invloeden. Vandaar die rare namen.
Galg en Rad vulden elkaar perfect aan, maar ook andere mensen! Vooral die vakantie in Zuid-Nederland. Galg en Rad waren toen de hele dag bezig om met ‘n’ de taaluitingen van de Zuid-Nederlanders aan te vullen. De Zuid-Nederlanders leerden er niks van. Het gezin besloot toen ook om nooit meer een vakantie onder de lijn Nijmegen-Rotterdam te vieren.
De zelfmoordpogingen van Jonathan namen tien jaar later vormen aan die zelfs zeshoekig werden.

Verbeterd en aangepast: Maagresistente darmen
(https://www.hippekut.com/2016/02/19/maagresistente-darmen/)

Eén antwoord op “Mensen met Alzheimer houden van dezelfde muziek”

  1. trouwens, ik heb de verjaardag van de moeder van de schrijver en uitvinder van hippekut (waarom toch die kut, enfin, ik zet door, het is eenmaal zo, ik moet ook niet al te dwangmatig puriteins blijven) vergeten. nou niet echt vergeten,aar ik leed in die dagen aan de VINTERKRäksSJUKDOM en toen ik beter was, kreeg wieke de WINTERkotsZIEKTE, in zweden al jaren berucht waar ze dan kinderdagverblijven en scholen moeten sluiten. meestal komt de ziekte daar pas in januari, maar nu was hij eerder. ik vermoed dat de ziekte mee is gekomen in een pakketje met mooie zweedse sokken en andere fijne zweedse producten, dat ik eind november kreeg.
    daarom is het wel goed dat ik je mama niet heb gefeliciteerd met een kaart. met de telefoon kun je ook niet voorzichtig genoeg zijn. maar wil jij zeggen: van harte van godelieve.

Reacties zijn gesloten.