Mocht u deze brief al ontvangen hebben, beschouwt u dan deze brief als ongeschreven

Johnny CashHet is officieel. Om je te kunnen handhaven in de financiële wereld heb je geen intelligentie nodig. Dat maakte het Liempdes Weekblad gisteren bekend.
Maar geloof niet alleen het Liempdes Weekblad. Kijk ook maar eens bij de functieomschrijvingen op verschillende vacaturesites.
Wat je wel nodig hebt is een houding. Je moet op verschillende manieren ´bladiebla´ kunnen zeggen en daar dan bij kijken alsof je net een openbaring hebt bewerkstelligd.
Wat ook helpt is een tof horloge. Veel bankiers hebben nooit klok leren kijken, maar ze weten wel: tijd is geld!
Hoeren in het Friese land zeggen “tiet is geld” en daar bedoelen ze feitelijk hetzelfde mee.
De zin “had ik maar een vak geleerd” zul je echt nooit uit de mond van een bankier, een verzekeraar of noem een accountant horen komen, want leren was nooit een thema voor hen. Dat zit gewoon in hun karakter.
Financiële rakkers noemen een universiteit ook niet een universiteit maar ‘een hele moeilijke school’.
Maar we moeten het niet te dol maken.
Het is echt niet zo dat alle bankiers maar één bal hebben. De meeste bankiers hebben gewoon twee ballen en mevrouw Wollenberg van de Van Lanschot Bank heeft zelfs drie ballen. Dus we moeten niet zo flauw doen!
Anders kunnen we net zo goed zeggen dat banketbakkers elke dag slagroom snoepen, terwijl we daar geen enkel bewijs voor hebben.
Kom op, zeg!

Toen ik jaren geleden nog voor een reclamebureau werkte, kregen we een opdracht van Interpolis. We moesten het imago opkrikken.
Ik bedacht de volgende, geniale leus.

“De jongen van wie jij denkt dat hij een mongool is,
werkt wel mooi voor Interpolis!”

Dat werd um niet…
De jongens van Interpolis wisten niet wat een mongool is.