Mohammed de gekste

mohammed_edited-1Mohammed had drie tepels.
Ooit had hij er zesentwintig, maar hij was slordig en raakte altijd alles kwijt.
Zo had hij in een bepaalde maand juni eens tachtig maagden en in de augustus daarop geen enkele meer. Gelukkig had Mohammed wel twee oren – die zaten vast aan zijn hoofd – en daar werd dan ook vaak aan getrokken.
Verder liet Mohammed altijd van die harde scheten. Scheten die later in vertrouwen o.a. getuigden: “Wij willen met rust gelaten worden.”
En weet je waar je Mohammed wakker voor kon maken? Voor turven! Turven vond hij geweldig. Hij turfde zelfs hoe vaak hij turfde. Maar hij turfde niet om het turven an sich. Dat moet men niet denken. Nee, hij deed ook werkelijk iets met de uitslag. Een zekere januari had hij geturfd dat hij die maand wel dertig keer zijn kop had gestoten. Toen besloot hij een doek om zijn hoofd te wikkelen. Geen domme jongen, die Mohammed!
Door zijn geturf wist Mohammed ook dat bij een steniging het meebrengen van zestien stenen voldoende was. Anderen namen somtijds iets van vijftig stenen mee. Mohammed moest daar dan altijd keihard om lachen.
Op zijn achttiende verjaardag kreeg Mohammed zijn vaders ring. Een erfstuk. Diezelfde middag nog gaf Mohammed die aan ZsaZsa. In ruil voor een pijpbeurt. Nou ja, het was meer aftrekken dan pijpen.
Eigenlijk was Mohammed zijn tijd ver vooruit. Zijn band Jules Vernis & the Polishers kreeg ook weinig gehoor. Hits als ‘Lak Around The Clock’ of ‘Jailhouse Lak’ waren niet besteed aan het volk van Mekka of Medina toen.
Maar Mohammed had niet alleen slechte dagen. En op een goeie dag zei hij: “Ik laat eens een baard staan.”