Georganiseerde misdaad

ascld-certSonny was vandaag strontzenuwachtig. Vandaag kwam namelijk de auditor langs. Eigen schuld, zou je zeggen. Als Sonny zo graag wil dat zijn misdaadorganisatie het ISO-keurmerk mag dragen, dan moet hij ook maar de consequenties aanvaarden!
Er was nog een redelijk flinke stapel verbetervoorstellen vanuit de organisatie van vorig jaar die eigenlijk nog niet afgehandeld was. Vooral Rocco was eng fanatiek als het om het kwaliteitssysteem ging. Elke week kwam hij wel met een ingevuld formulier voor de kwaliteitsverbetering van de organisatie.
Sonny keek naar de stapel papieren, pakte het bovenste formulier en legde het voor zijn neus. Er stond: “Misschien moeten we een potje maken om daarmee koffie, thee en warme chocolademelk te betalen. Nu komt het maar al te vaak voor dat ik bijvoorbeeld voor anderen ‘voor moet schieten’ en dat ik het dan nooit terugkrijg.”
‘Waar halen ze die onzin vandaan?’ dacht Sonny. ‘Was ik maar nooit aan dat stomme certificeren begonnen.’
Sonny belde de afdeling P&O. Na ongeveer een uur had hij een antwoord op zijn vraag. Huurmoordenaars krijgen dus netjes via de CAO geregeld maandelijks een bedrag om thee en broodjes te kopen.
En nou moest Sonny natuurlijk een formulier invullen dat het verbetervoorstel van Rocco eigenlijk poep was en daarna moest hij met Rocco rond te tafel gaan zitten om aan Rocco uit te leggen dat zijn verbetervoorstel poep was. Sonny en Rocco moesten dan samen iets ondertekenen als bewijs dat de bijeenkomst geweest was en dat alle partijen het besprokene begrepen hadden.
Ja ja, ISO does it…

Verbeterd en aangepast: Gegalvaniseerde misdaad (http://www.hippekut.com/2015/12/09/gegalvaniseerde-misdaad/)