Chairman of the bored (deel 6)

“Zeg Mullah,” zei Rick om de stilte te doorbreken, “wat brengt jou, de introductie van jouw personage in dit feuilleton door de auteur even buiten beschouwing gelaten, op ons pad?”
“Dat is een lang verhaal,” zei Mullah. Hij dacht terug aan de tijd dat hij zelfmoordterrorist was in Irak. Zijn carrière verliep voorspoedig. Al was het zijn teamleider van de afdeling zelfmoordacties echter opgevallen dat Mullah na enkele tientallen zelfmoordacties nog steeds in leven was. Het aantal slachtoffers was zeker niet gering maar het hele doel van een zelfmoordactie is dat de aanslagpleger in kwestie zelf ook te overlijden komt. Bij zijn eerste functioneringsgesprek ging het mis. “Helaas, ” begon zijn teamleider, “is het de aard van de organisatie die mij noopt om de regels strikt -naar de letter- na te leven en moet ik iedere zelfmoordactie van jou, vanwege het uitblijven van de zelfmoordcomponent, als niet geslaagd bestempelen. En dus werd Mullah met een afvloeiingsregeling en een gouden handdruk uit de terroristenbende weggebonjourd. En zoiets staat heel slecht op je CV. Medisch onderzoek wees uit dat Mullah onsterfelijk was. Uitgerekend hij! Zijn wereld stond in één keer op zijn kop en Mullah’s droom spatte voor zijn ogen uiteen. Hij was lichamelijk niet in staat om zelfmoordterrorist te zijn. Hij was gehandicapt. Arbeidsonge…

“…Hee Mullah, brillenjood! Ben je er nog?” Rick en Pelle stonden een eind verderop, ongeduldig te wachten.
“Sorry jongens, ik dwaalde even af,” zei Mullah verontschuldigend maar ook nog steeds een beetje afwezig.
“Is het nog ver naar die kompassenboer, ” vroeg Rick?
“Ik zou het niet weten, ” antwoordde Mullah, “ik ben er nog nooit geweest.”
“Ik heb het adres van die kompassenzaak even gegoogled op mijn iPhone en vervolgens een route uitgestippeld van hier tot aan die zaak. Volgens de GPS is het nog maar tien minuten lopen,” deed Pelle trots kond. Mullah en Rick keken Pelle lauw aan. Wat een nerd, dachten ze. Gedrieën liepen ze verder.

Twaalf uur later stonden ze voor Oost, West, Noord Best, de kompassengigant. “Als we ondertussen niet niet al die spannende avonturen hadden beleefd, hadden we er inderdaad wel in tien minuten kunnen zijn,” zei Rick. Mullah, nog behoorlijk onder invloed van verschillende stimulerende middelen, voegde daar aan toe “Neuken!”
“Kom, laten we eerst geitenmelk en mosterd halen,” riep Pelle.
“Ik zag net een leuk tentje waar ze bouwmaterialen verkopen,” zei Rick.
“Geile tyfushoer!” Schreeuwde Mullah uit.

Eén antwoord op “Chairman of the bored (deel 6)”

Reacties zijn gesloten.