De prijs van reetleer

leerDe prijs van reetleer is de laatste maanden enorm gestegen. Logisch, sinds jaar en dag is de prijs van reetleer gekoppeld aan de salarissen van bankiers. Stijgen de lonen van onze Nederlandse trots dan stijgt ook de waarde van reetleer. Marktwerking heet dat, met een drielettergrepig woord.
Vorig jaar augustus heb ik al mijn geld belegd in reetleer. En ja: inmiddels al een rendementje van meer dan 150 procent! Ben ik gek of niet?
Kijk, hoe ze dat reetleer winnen, of oogsten, zoals sommige reetleerhandelaren dat zo mooi zeggen, moet je een beetje door de vingers zien. Er zijn zaken die pijnlozer en ethisch verantwoorder zijn. Maar ja, als je steeds maar aan anderen denkt kun je net zo goed geen geld willen verdienen, toch?
Aan de universiteit van Heidelberg zijn ze een tijdje bezig geweest om synthetisch reetleer te ontwikkelen. En dat is natuurlijk niet goed voor de markt. Er zijn mensen die geld verdienen aan natuurlijk reetleer en het is gemeen om die het brood uit de mond te stoten.
Gelukkig zijn de bewuste onderzoekers uit Heidelberg vorige maand binnen een week allemaal aan een natuurlijke dood gestorven.
En mijn aandelen zijn vandaag weer gestegen, las ik net.

4 antwoorden op “De prijs van reetleer”

  1. Reetleer duur? Flikker toch op! Bij mij in de straat kun je reetleer kopen voor nog geen zes tientjes per meter. Je moet gewoon een beetje zoeken. Kan ik wel bij helpen, hoor!

  2. Als het aan mij ligt wordt de belasting op reetleer verdubbeld. Het moet eens afgelopen zijn met die reetleerverslaving in Nederland!

  3. Reetleer? Aan m’n reet! Een accountant had je een beter advies gegeven, de prijs is het bewijs… De toekomst zit hem in goudvissenleer, ach, het kost wat naaiwerk, maar dan heb je ook wat. Gelukkig heeft Wesley eindelijk weer gescoord!

Reacties zijn gesloten.