Was Shaka Zoeloe een buitenaards wezen?

410466-zulu_superDat Shaka Zoeloe in zijn vrije tijd een fanatiek krantenbezorger was, weten we allemaal. Iets te fanatiek wellicht. Hij kocht grote partijen huis-aan-huisblaadjes uit voornamelijk Mexico en Japan en bezorgde deze te pas en te onpas in een van de dorpen bij hem in de buurt.
In het begin vonden de ontvangers het nog wel grappig, maar op den duur begonnen ze het irritant te vinden.
Ene Nandi zei ooit in een interview: “Ja, ik lees dan wel geen Spaans, laat staan Japans, maar de strips vond ik altijd wel amusant. Het was wel zo dat in die tijd het oud papier nauwelijks tot niet werd opgehaald in ons dorp. En na een maand of wat had ik echt stapels en stapels krantjes achter mijn huis liggen. Toen werd het allemaal wat vervelend. Shaka bood nog wel aan de kranten terug te kopen, maar ik zag de bui al hangen: ik zou dezelfde rotzooi gewoon weer in mijn bus krijgen.”
Na het nodige commentaar besloot Shaka zijn hobby van het krantjes gooien aan de kant te zetten. In plaats daarvan ging hij zich onderwijzen in de sterrenkunde. En verdacht snel wist hij er echt belachelijk veel van. Horoscopen vond hij maar niks. Nee, het moest wel het serieuze werk zijn. Nachtenlang lag hij op zijn rug met een zelfgemaakt soort zaklamp naar de sterren te turen.
Nandi: “In de schemer zag ik ooit een onidentificeerbaar object boven onze streek aan de hemel vliegen. Het was, tja, ik kan het niet anders noemen, ufo-vormig. Werkelijk een apart spektakel. De volgende dag wilde ik het aan Shaka vertellen. Ik dacht dat hij het wel interessant zou vinden. Maar zijn buren wisten me te vertellen dat hij de dag ervoor op skivakantie was gegaan. Niemand heeft verder ook ooit nog iets van hem vernomen.”

Verbeterd en aangepast: Appels en appels (http://www.hippekut.com/2015/10/16/appels-en-appels/)

Eén antwoord op “Was Shaka Zoeloe een buitenaards wezen?”

Reacties zijn gesloten.