Ongepaste programmering

25209-3657-28026-1-x-factor_superVanavond geen X-factor. Verzet naar morgen. Er is namelijk een herdenking in Apeldoorn. Gaat nergens over. Het rekening houden met de één betekent namelijk tevens het niet rekening houden met een ander. Verandert een wijziging in de programmering dan iets aan het leed dat mensen berokkend wordt? Inderdaad: nee, dus!
Als je een beetje stijl hebt en een rijbewijs, dan rij je vanavond in op de massa met je Fiat Panda of zo.
Maar ja, ik heb geen rijbewijs. En ik kan ook niet alles doen, mensen! Jullie moeten ook een keer meewerken anders komt het nooit goed met de wereld.
Ik zweer je dat een voetbalwedstrijd niet was verzet. Als vanavond Ajax tegen PSV gepland was, dan was dat gewoon doorgegaan. Live op tv. Want voetbal kun je het plebs niet afnemen. Sport sowieso. Dat merk je als je een hond hebt. Op een dag wil je dan je gebruikelijke rondje gaan lopen en dan kan dat ineens niet, want er zijn jongetjes en meisjes die een marathon willen rennen en daarom moet alles wijken en wordt alles afgezet. Onbeschoft noem ik dat. Disrespectvol noem ik dat. Ik hou bijvoorbeeld van lezen. Maar ik ga niet obstructie in de halve stad veroorzaken als ik besluit om bijvoorbeeld weer iets van Bukowski te herlezen.
Sporters zijn asociaal. Cultuur moet altijd wijken voor sport. Of het nou ‘high culture’ of ‘low culture’ is, maakt niet uit. Zelfs ‘low culture’ is door minder mensen te bevatten dan sport. Dat was vroeger op school ook al zo. Weet je nog wel? De jongetjes en meisjes die vroeger enthousiast bij gymles waren, konden meestal niet verder dan tot vierentwintig tellen. Dus die werden dan ook iets als bankier of heroïneprostituee.
Ik vraag me af of ze vanavond 6 of 7 doden herdenken…