Vergelijkbare aanslagen

APELDOORN-KONINGINNEDAG-INCIDENTDe gruwelijke aanslag van 30 april 2009, Koninginnedag was het zelfs, dat er een boodschappenwagen de bus met daarin de koninklijke familie helemaal aan gort wilde rijden staat niet alleen.
Het is duidelijk een trend aan het worden. Zo wilde een gek vorige week nog met een skippybal president Obama in zijn gepantserde supervehikel verpletteren.
En wie herinnert zich niet meer het tissue-incident? Op 12 januari 2009 kwam er uit het niets, leek wel, een man op Nelson Mandela aflopen die hem bekogelde met een papieren zakdoekje. De wereld was geschokt en zou nooit meer hetzelfde zijn. Het had weinig gescheeld of Mandela had de brute aanslag niet overleefd. Dat was voor de experts wel duidelijk.
Toch zijn dit soort terroristische acties niet echt helemaal puur van deze tijd. Uit een iets langer verleden zijn er ook verhalen bekend. Zo liep Mickey Mouse op een zomerdag in 1978 nietsvermoedend door het pretpark waar hij aandeelhouder was, tot een voorbijganger ineens “lul!” naar hem riep. Wel drie keer!
“De wereld heeft zijn onschuld verloren,” zei de heer Mouse later in een interview. Datzelfde weekend heeft een van de schoonmakers van het bewuste pretpark die onschuld toen weer gevonden. Ja, de heer Mouse heeft een net park!

5 antwoorden op “Vergelijkbare aanslagen”

  1. Een tendens dus. Iedereen die het slachtoffer van de kredietcrisis is mag een zelfmoordpoging doen. Dat ruimt lekker op, zelfs zonder Geert!

  2. Ik zeg gewoon drie keer “slachtoffer van de kredietcrisis” en ik bedoel daar dan drie keer “slachtoffer van de kredietcrisis” mee.

  3. Logisch, met twee linkerhanden! Dat geeft meteen duidelijkheid dat het van het soort zelfmoordpoging was met het doel te mislukken…

  4. Die “aanslag” tegen Bush was ingestudeerd. Als je goed kijkt, zie je namelijk dat het twee linkerschoenen waren.

  5. Toch jammer dat je de sloffen van Bush bent vergeten! Daar zou Michael Jackson pas echt van hebben genoten!

Reacties zijn gesloten.