De bestelling van Pythagoras

san_ivTe veel drinken is gewoon een kwestie van slechte planning. Als je wakker wordt met de gedachte ‘shit, ik heb te veel gedronken’ heb je eenvoudigweg te weinig alcohol in huis gehaald. Amateurdrinkers is zoiets nog wel te vergeven. Maar als je een beetje ervaring hebt, moet je godverdomme toch wel kunnen inschatten hoeveel je per sessie nodig hebt. Kom op, zeg! Er bestaat ook nog zoiets als zelfrespect. Als ik bij iemand op bezoek kom en ik vraag “hee, waarom ben je niet aan het drinken?” en diegene zegt “tja, gisteren te veel gedronken” dan is het voor mij einde vriendschap. Wat een oelewappers!
Neem nou Rudolf. Ik wilde weten of ik de enige was die Rudolf een stinkende flikker vond. Dus ik bedacht een test, middels de volgende set vragen.

A. Is Rudolf een stinkende flikker?
B. Is de som van de hoeken van een driehoek 180°?

B was uiteraard de controlevraag. Als mensen hier ‘nee’ zeiden, werden ze de kanker getrapt. Ik ben slechts het systeem. Je mag de mens niet aanvallen voor het systeem. Zo hebben de bankiers ons dat geleerd. De Duitsers leerden ons iets anders, maar dat moeten we dan maar even vergeten. De halve straat denkt er zo over en de hele straat weet niet beter.
Het bleek niet zo’n geslaagde test, trouwens. De meeste mensen kennen Rudolf niet. Dus daar ga je met al je goede bedoelingen.

Eén antwoord op “De bestelling van Pythagoras”

Reacties zijn gesloten.