Hieperdepiep varkensgriep

varkens met griepZe hebben weer iets nieuws hoor: varkensgriep. Nouja, nieuw is het helemaal niet. Varkensgriep bestaat al langer dan dat er varkens zijn. De officiële benaming is niet voor niets H1N1; de allereerste release van het griepvirus. Vogelgriep bijvoorbeeld is al 5 versies hoger. Toch is het helemaal hot die varkensgriep. Ab Osterhaus wordt weer eens achter zijn petrieschaaltjes vandaan getrokken om ook hier in Nederland de angst wat op te voeren. Pandemietje hier en daar. Ach, zo zullen veel mensen denken, het waait wel weer over.
Goed beschouwd, de wereld heeft ondertussen genoeg van de financiële crisis en daarom is varkensgriep is welkome afwisseling. Het kan iedereen raken dus dat komt lekker dichtbij. Veel mensen hebben geen ene rooie rotcent dus hoe kunnen zij nou last krijgen van de financiële crisis? En daarom is daar speciaal voor iedereen van het faex populi tot aan de jetset: de varkensgriep.
Of wacht even. Er zijn altijd weer mensen die moeilijk doen. In dit geval joden. In Israël is het gebruik van het woord varkensgriep namelijk niet toegestaan. Een varken vindt men daar een onrein dier en daarom mag het virus dat van varkens afkomstig is er niet naar vernoemd worden. Nee, in Israël spreken ze van de Mexicaanse griep. Over verwarrend gesproken. Het is wachten tot een of ander blond mokkel me vraagt: “Is de Mexicaanse griep niet een variant op de Spaanse griep? En word je er bruin van? Het klinkt namelijk zo zonnig.”Het klinkt nog vrij logisch ook. Dus geef die domme kuthoer eens ongelijk.
Wat denken die tegen een of andere oude kutmuur headbangende idioten wel niet? Zat die keppel te strak toen ze dit bedachten? Als we het anders noemen is er niks aan de hand? Nee, je moet wel een heel erg hypocriete klootviool zijn om daar in te trappen. Er is helemaal niks onrein aan woorden. Het bewijs? Roep maar eens vijf keer heel hard kuthoerekankertyfusteringpislul. Je bent nog steeds even gezond (of ziek). En boven alles: God, Allah, Jaweh of welke andere omnipotente hogere macht dan ook zal je niet door bliksem opensplijten. Dus is er niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen alstublieft.
Oké. In sommige geloven (ik noem geen namen) vindt men het varken een onrein dier. Vaak vind ik de mensen die een dergelijk geloof belijden zelf onrein maar dat terzijde. Is het niet veel lulliger voor die betreffende religieuzen dat het virus daadwerkelijk van een varken komt? Dat is namelijk niet echt koosjer of halal hè? Kijk, daar zou ik nou over vallen als ik het slachtoffer van een dergelijke geloofsbelijdenis was. Iedereen ter wereld kan varkensgriep krijgen. Een flinke baard, hoofddoek of keppel biedt daartegen namelijk geen enkele bescherming. Net zo min als het heilige schrift dat van toepassing is op jouw religie (tenzij je er misschien een mondkapje van maakt). Dus ga daar maar eens over klagen bij die klaagmuur van jullie!

Als je vijf keer achter elkaar heel hard varkensgriep roept klinkt het nog steeds guitig, vind ik.

4 antwoorden op “Hieperdepiep varkensgriep”

  1. Breek me de bek niet open over het weer. Het was vandaag weer raak. Elke dag weer. Kan dat niet eens keer een beetje minder? Altijd weer. Of zoals iemand ooit eens zong: Telkens weer.

  2. Henk Jan Spielberg kan nog geen klinker van een medeklinker onderscheiden. Het kan goed zijn dat hij de som van 13 probeerde uit te rekenen en toen per ongeluk jou belde. Debilitas komt sowieso veel voor in de Spielberg-familie. Alleen Dirk Pieter Spielberg is hier een uitzondering. Dirk Pieter had een belachelijk mooi verhaal geschreven, getiteld “Schindler slist”, over een ene Schindler, een man met een ernstig spraakgebrek, die toch een broodje salami kan bestellen. Broer Steven Spielberg begreep het totaal verkeerd en maakte er een nogal onzinnige film van. Maar ja, er zijn ergere dingen. Het weer, bijvoorbeeld.

  3. Grof is groot woord. Misschien een beetje ruw maar dan wel op een gepolijste wijze.

    En verder, je bedoelt Henk Jan Spielberg toch? Hij stond laatst nog op mijn voicemail. Ik vroeg nog netjes of hij er vanaf wilde gaan maar kreeg nul op rekest. De lul.

  4. Wauw! Spielberg gaat jou echt nooit meer bellen. En jij vond dat ik grof was?

Reacties zijn gesloten.