Het verdronken kalf

round-turd-big…want het verdronken kalf is niet dood…nee, het leeft!…het leeft uit al zijn gaten…meer nog dan ooit tevoren…lachend, ondanks zijn gevitamineerde mineurstemmingen, om de klagers om hem heen, wie zoveel moois ontgaat…poep is namelijk niet alleen iets om angstig voor te zijn als het in het zwembad drijft of aan de waterclosetbril kleeft…of in de buurt van stoepen…en maar klagen, noem maar op…poep is juist zo leerzaam, zo mooi…het riool verbindt ons allemaal…ieder van ons perst per dag wel zo’n honderdvijfentwintig gram uit diens al dan niet gevlekte reet (dikke mensen wat meer uiteraard)…ja, die bruingroenige worst had net zo goed van de buurtjes kunnen zijn…driekwart van de drol is water, dus blijft er feitelijk maar een kwart over om, indien nodig, van te walgen…het grootste deel van die kwart bestaat uit voornamelijk dode darmbacteriën…dan komen er altijd wel wat darmwandcellen mee…en dan blijft er nog een klein hoopje in de stront over voor de onverteerde voedingsresten en wat overtollige spijsverteringsbijkomstigheden…het is goed om dagelijks de behoefte te bekijken…de faeces laten – en dit is verre van onlogisch – bij tal van ziekten afwijkingen zien in hoeveelheid, vorm, aanblik en samenstelling…bij een te hoog watergehalte is sprake van diarree en bij een te laag watergehalte van verstopping…ziet het goedje er uit als stopverf, dan heerst er een afsluiting der galwegen…ziet het er uit als teer, dan kan u erg goed juist een grote maag- of darmbloeding hebben gehad…bloed, slijm en etter in de pot is een sterke aanwijzing voor ernstige ontstekingen van de dikke darm…tja, over schijt wordt veel te oneerbiedig gedaan heden ten dage….poep is wat iedereen weggooit…dat mag best wel eens op straat gezien worden, vindt het verdronken kalf…bedenk dan dat als men iets de bek in jankt het tien meter duurt eer dat de kont bereikt…we nemen een broodje ham….brood bevat koolhydraten die ons gestel omzet in glucose…boter is vet dat in ons lichaampje wordt gemaakt tot vetzuren en glycerol…het blaadje sla is een hap onverteerbaar cellulose, maar bevat ook o zo nodige vitaminen en mineralen….and finally het plakje ham dat boordevol tot aminozuren wordende eiwitten zit…hiermee is ons westeuropese buikje gevuld en kunnen wij weer lopen…en dat alles dankzij onze meer dan trouwe spijsverteringsvrienden…dus denk eens aan ons verdronken kalf het volgende maal dat u eet en onthoud zijn wijze woorden: niemand is verplicht zich waar en wanneer dan ook beledigd te voelen…