Babi Pangang

roasted pigHans was een van de varkens die een klas over mocht slaan op de Bargboer School en al op zijn derde in de derde klas zat. Hans was een slim varken. Hij kon al in zijn eerste levensjaar in het Frans en het Duits knorren en hij had bijzonder veel aanleg voor het mooi vertellen over de geschiedenis van zijn soort. Je kon hem beter niet per ongeluk iets vragen over bijvoorbeeld het Piétrainvarken, want dan was je uren zoet met verhalen over rassenleer.
Zoals alle varkens was Hans ook onafscheidelijk van zijn jojo en jojoën kon hij uiteraard als de beste. ‘Kindje wiegen’, ‘hondje uitlaten’ waren trucjes waar Hans zijn hoef niet voor omdraaide, maar zelf genoot hij nog wel het meest van ‘de trapeze’. Vele prijzen had Hans al met de jojosport gewonnen en deze stonden bij hem thuis fijn in de kast naast onder andere de bekers die hij in de wacht had weten te slepen bij verschillende melkdrinkcompetities.
Ja, het ging Hans allemaal maar voor de wind en hij lustte er ook pap van.
Maar het vreemde was dat zijn ambities verder niet echt ver reikten. Als je Hans vroeg “Hee Hans, wat wil jij later worden?”, antwoordde hij steevast “babi pangang” en nooit eens iets als “spaarvarken” of zo. Het waarom is nooit duidelijk geworden.
Uiteindelijk werd Hans zijn wens vervuld en is hij inderdaad babi pangang geworden. Maar het was veel te veel. Tanja en Rob van Drummelen hebben er drie dagen van gegeten en toen was het nog niet op. En meer dan drie dagen achter elkaar babi pangang eten is voor niemand leuk. Ongeveer de helft hebben ze toen weg moeten gooien.

Verbeterd en aangepast: Planktonvriendelijk (http://wp.me/p27bxo-UL)