Gefeliciteerd!

Godverdomme, op de kop af is het nou 100 jaar geleden dat The Village People bestaat! Echt waar, op 18 augustus 1911 kwamen David Hodo, Alex Briley, Felipe Rose, Victor Willis en Glenn Hughes bij elkaar voor hun wekelijkse trekpartijtje en – omdat ze sneller klaar waren dan normaal – ze bedachten: hee, zullen we eens iets anders doen dan de piemelaar van extra huid voorzien?
Iedereen klapte en vond het geweldig.
Maar ja: wat?
‘Patience!’ riep David.
‘Zou je wel willen, vuile ruknicht!’ zei Felipe.
‘Hee, ho ho, niks verkeerds over David, hoor! Zijn broer mag me anytime wakker maken om me in mijn kont te boosten!’ tippelde Victor.
‘Nou, nou, die leuteraar van de broer van David past niet eens in jouw poepieplaza! Ik kreeg mijn bek er laatst niet eens omheen!’ zei Glenn.
‘Jongens, jongens, rustig,’ probeerde David, ‘we zijn hier om wat te bewerkstelligen!’ En hij wees de anderen aan. ‘Jij bent mister White, jij bent mister Black, jij bent mister Orange, jij bent mister Pink. En ik ga in een konijnenpak.’
Er werd geroepen: ‘Hee, ik wil liever indiaan zijn’, ‘Wacht even, ‘mister pink’, my ass; ik ga als politieagent’, ‘Ik heb net zo’n fijn pakje als bouwarbeider. Wanneer moet ik die dan aantrekken?’.
‘Ok, ok,’ zei David, ‘maar dan ga ik ook niet in een konijnenpak!’
Een week later namen ze hun eerste plaatje op.
Jaren en jaren later – David had inmiddels zijn stoomboot verkocht en Victor had griep gehad – kwam hun doorbraak. De rest is geschiedenis.

2 antwoorden op “Gefeliciteerd!”

  1. Helemaal waar is dat niet. Zeker bij The Village People. Toevallig vandaag hebben de jongens besloten een comeback te maken. De grote Comeback Mountain Tour zal plaatsen aandoen als Schijndel, Almere en Berlijn. David en zijn krasse vrienden zullen o.a. hun nieuwe hit “Pijp me voordat het te laat is” (van componist W. v/d Eikhof) ten gehore brengen. Dat belooft!

  2. Het mooie aan geschiedenis is dat je je er verder niet meer om hoeft te bekommeren. Gedane zaken nemen niet voor niets geen keer.

Reacties zijn gesloten.