Zeehondenpizza (pizza di cane di mare)

Het houden van zeehonden moet men niet te licht bevinden. Buiten het feit dat het natuurlijk verrekte lastig is om steeds maar weer bij het uitlaten van die mormels naar de bodem van de zee te zwemmen om de drol in een plastic zakje te doen, hebben zeehonden de aanleg om waardering op geen enkele manier te uiten.
Zo heeft Dierenwalhalla Ut Schrootje onlangs – op valentijnsdag! – geregeld dat zeehond Bulle werd herenigd met zeehond Alfons (van een bloedlijn die de tak van Bulle al vijf generaties niet meer had gezien!), maar het interesseerde zowel Bulle als Alfons geen ene kringspier. Als je binnenkort ‘ondankbare hond’ tegen iemand wil zeggen (omdat hij niet wil dat je zijn dochter neukt, of verzin zelf maar iets), zeg dan maar gerust ‘ondankbare zeehond’.
Toch was het niet altijd zo. Mensen boven de 150 onder ons kennen nog wel zeehond Patje met zijn trainer Radboud. Altijd lachen was dat!
Radboud zei dan: “Hee Patje, hoeveel sigaretten steek ik op?” En Patje ‘zei’ dan: “Aink!”
‘Aink’ betekent ‘een’ (vrij vertaald).
Als er weer eens een wereldtentoonstelling was stonden Radboud en Patje bij de ingang, en mensen kwamen echt van heinde en verre… Tot Radboud om gezondheidsredenen moest stoppen met roken. De hele act van Radboud en Patje was in een keer kapot. Maar ja, de dokter had het prima voorgeschoteld. Hij zei: “Radboud, zoals je nu leeft, met dat roken erbij, kun je misschien nog tien jaar furore maken en animeermeisjes in Las Vegas neuken, maar als je stopt met roken geef ik je nog zeker elf jaar, te leven in somberheid en ellende.”
De keuze was snel gemaakt. Een heel jaar!
Van Radboud heeft men toen nooit meer iets gehoord. Van Patje wel. Hij ging de accountancy in en probeerde nog het verleggen van ‘onder de streep’ te introduceren. In de pornoindustrie werd hier nog enigszins gehoor aan gegeven, maar verder leidde het tot niets.
In zijn nadagen werd hij overtuigd moslim en op zijn sterfbed liet hij zich tot het katholicisme bekeren. ‘Aink’ was zijn laatste woord.
‘Aink’ betekent ‘als Bulle en Alfons ooit bij elkaar komen, zullen de mensen wat meemaken’ (vrij vertaald).

Eén antwoord op “Zeehondenpizza (pizza di cane di mare)”

Reacties zijn gesloten.