Een soort van samenvatting…

Lid van het hilarische ras was ik en zestien, 10 oktober, Orson Welles stierf – hartaanval, een van de mooiste der doden; wellicht subliemer dan een kogel toegevoegd krijgen aan je lichaam – en ik besloot later als ik groot zou zijn een baard te laten groeien. Hugh Hefner had inmiddels al lang een situatie gemaakt dat hij ‘niet met je tanden’ moest laten doorgeven via zeker drie assistentes, maar het laatste beetje fenomeen ‘echte man’ stierf – althans voor mij – op 10 oktober 1985.

Ergens in die tijd moet ik voor het eerst bloed opgehoest hebben. Het verhelderde. Ik heb veel wc’s van heel dichtbij gezien en ik ben keramiek enorm gaan waarderen. Ooit heb ik zelfs in een gouden toilet bloed gekotst. Die pot was werkelijk zijn gewicht in goud waard. Een de kabbala aanhangende econoom vertelde mij ooit dat dat op even dagen gemiddeld meer was dan op oneven dagen. Maar we moeten niet van alles erbij halen. Dat deed Jesper Demdoeke ook niet toen hij ooit voor al zijn vrienden een barbecue gaf. De genodigden die zelf geen dingen als kipfilet, stokbrood, fiëstasaus of kruidenboter hadden meegebracht, konden geen kipfilet, stokbrood, fiëstasaus of kruidenboter eten. Jesper Demdoeke was mijn lijfarts in die tijd. Volgens Jesper is mijn bloedgroep ‘kersenrood’. Dat klinkt weinig intelligent en indrukwekkend, maar Jesper heeft er wel mooi voor gezorgd dat ik nooit borstkanker heb gehad!

6 antwoorden op “Een soort van samenvatting…”

  1. De boomkruiper wordt vaak verward met de boomklever. Vooral voor bomen zelf is de verwarring groot. Onder de bomen zijn het dan weer de platanen die hierin uitblinken.
    Er is een geval bekend uit 1958 van een plataan die – zelfs zonder blinddoek – binnen vijf minuten 46 keer een boomkruiper een boomklever wist te noemen.

  2. Is een boomkruiper een vogel dan? Vanochtend hoorde ik er nog een. Het was een Vlaamse boomkruiper met een Duits accent.

  3. Zoals een koekoek ‘koekoek’ zegt en een kievit ‘kievit’ en een boomkruiper ‘boomkruiper’, zo zat ik vandaag de hele dag te wachten tot mijn pollepel ‘pollepel’ zou zeggen.
    Vergeefse moeite dus. Pollepels zijn geen vogels, dat is wel duidelijk!

  4. Rood op goud is een mooie kleurencombinatie. Heb je er ook nog over je bloed gepoept? Een bepaald soort donkerbruin zou weer goed bij goud en rood kleuren.

    Het oog wil natuurlijk ook wat immers.

Reacties zijn gesloten.