Wat er ook gebeurt: wateroverlast

Vroeger, toen ik nog in een studentenhuis woonde, hadden wij last van onze buren. Bijna wekelijks stond de buurman wel aan de deur om te vertellen dat we in hun ogen (oren, eigenlijk) te veel lawaai maakten. Maar mijn god, het waren oude mensen, buurman en buurvrouw, en dan is het natuurlijk wel een beetje hun eigen schuld dat ze niet doof waren. Dat kan op zo’n leeftijd namelijk makkelijk!
Altijd maar dat geklaag van mensen…
Nu zag ik laatst op tv dat er mensen op bepaalde plekken in Afrika last van geen water hebben. Wees blij, denk ik dan. Dit weekend is mijn kelder ondergelopen. Er staat zo’n tien centimeter water. Da’s toch ook geen pretje! Maar mij zie je niet op het acht uur journaal janken daarover.
Of zijn negers gewoon te trots om te zeggen “mijn kelder staat blank”?

Last, but not least: Nu ik eraan denk, mijn oude buurvrouw (van dat studentenhuis) had ook last van droogte. Als wij weer eens naar de zoetgevooisde stem van Kurt Cobain wilden luisteren, hoorden we altijd het gekraak van de buurvrouw er doorheen als ze weer eens over straat liep. Maar denk je dat wij daar ooit iets van zeiden? Natuurlijk niet! Wij waren keurig opgevoed…