Hip Hug Her

Van de kinderen in Jelles klas die niet konden rekenen waren er dertien in een dozijn. Jelle kende hen natuurlijk niet allemaal, want er zaten wel tien kinderen in zijn klas. Huub vond hij wel aardig. Huub was vanaf de eerste schooldag al ziek thuis. Iets aan zijn nieren of zo. Later werd Huub van school gestuurd. Hij zou zijn ziekte van iemand afgekeken hebben. Het hele gezin van Huub was belachelijk begaan met de gesteldheid van Huub. Petra, de zus van Huub, ging zelfs geheel zonder enige vorm van eigenbelang de prostitutie in om geld bij elkaar te sparen voor een rij dure operaties voor Huub. Petra bleek echt een natuurtalent, maar haar gave werd overschaduwd door het talent van haar oudere broer Simon. Deze was namelijk ernstig goed op de basgitaar. Hij zei altijd: ‘Een gewone gitaar heeft zes snaren. Een basgitaar maar vier. Dus op een basgitaar moet je vijftig procent sneller en beter zijn!’
‘Volgens mij maar een derde,’ zei Dirk, de gitarist van Simons band, op zijn beurt dan altijd.
Toen Jelle zanger van Simons band, genaamd The Rolling Bricks, werd, diende Yorgo de drummer tijdens de wekelijkse werkbespreking een voorstel in om alleen nog maar instrumentale nummers te spelen. Vooral Jelle was hier blij mee. Hij kon namelijk totaal niet zingen. Wel beter dan zijn schoenen strikken overigens.
Het beste nummer van The Rolling Bricks was toch wel een cover van het swingende “Hip Hug Her” en hier namen ze dan ook een singletje van op. Frankie uit de Dwarsdwarsstraat kocht het singeltje en kreeg, toen hij het opzette, ineens erg veel zin en tijd om naar de wc te gaan. Op de wc bleek dat hij allebei zijn nieren had gescheurd.


Verbeterd en aangepast: Af- en toestand (http://wp.me/p27bxo-Oe)